06-15 Febrero Sin Edulcorantes

Totes les fotos #febrerosinedulcorantes 2018 aquí i a instagram @foreignroads.

06 #febrerosinedulcorantes

febrero sin edulcorantes

L’aigua no cesa i ens comença a calar als ossos. Cada gota crema a la pell de tan freda que és, però seguim. En una aula gran compartim les emocions que sentim, però és difícil posar-les en paraules, identificar-les. Sento tristesa però no ho dic, perquè també sento curiositat, i prefereixo escollir-la, que prevalgui, que m’ajudi a seguir endavant. Faig un parell de fotografies, i una d’elles és l’Aina en la seva vessant de felicitat despreocupada, i m’encanta. El dia es fa llarg, però passet a passet aconseguim arribar al vespre més o menys sencers. Com és habitual, m’adormo al sofà abans que pugui pensar en res més i, per fi, respiro alleujada.

07 #febrerosinedulcorantes

febrero sin edulcorantes

Un pentinat divertit i el seu somriure quan li faig una foto. Estan contents perquè comença el carnestoltes, i el gran entra a l’escola brincant. Ha parat la pluja, però el fred és insuportable. Em tanco a casa durant el matí; no he de fer res, i es fa estrany. Gaudeixo del silenci, de les hores mortes, del temps que passa. Escolto la ràdio per costum mentre preparo el dinar i em pregunto si la rutina ens fa a nosaltres o nosaltres ens fem a ella. Som esclaus d’un dia a dia que no podem ignorar, però i si poguéssim? Vaig a buscar el gran a l’escola amb aquests pensaments i respiro l’aire fred sota el sol del migdia. Seguim.

08 #febrerosinedulcorantes

febrero sin edulcorantes

He aconseguit confeccionar la samarreta de l’Aina per al festival de Carnestoltes de l’escola i me’n sento orgullosa. Se la prova emocionada, perquè reconeix el monstre de colors que han treballat a classe, i una vegada més em meravello del seu petit món. De la seva fascinació, de la seva emoció per les més petites coses. Feliç de dur una samarreta que li ha fet la mama, amb un monstre de feltre enganxat. Hem d’aprendre tant d’ells… Són la millor lliçó de vida que podem tenir. Ni escoles, ni universitats, ni cursos ni pràctiques. Ells t’ensenyen de què va la vida de debò, ells et mostren dia a dia quines són les coses que hem de valorar, i de quines ens hem d’oblidar. La millor escola són ells.

Però és dijous i l’endemà tinc examen. Estic esgotada i tinc la ment tan ennuvolada com el dia, però prenc un cafè amb calma i tanco els ulls. Si em centro, seré capaç de llegir alguna cosa. Em desconcentro cada deu minuts, però arriba el migdia i em sento prou satisfeta.

Els dijous són tardes tranquil·les; l’Èric té activitats extraescolars i després el recull el seu pare. L’Aina, la iaia i jo berenem, i passa una tarda més, sense cap incident, sense cap anècdota que sobresurti de la norma i penso, és bo. Això és bo. Al vespre m’adormo al sofà amb els apunts a la cara i no sé com me’n sortiré l’endemà, però ho faré.

09 #febrerosinedulcorantes

febrero sin edulcorantes

L’Aina va vestida de monstre groc i l’Èric de monstre lila, i els observo enmig d’aquell pavelló tan gran i no deixo d’emocionar-me cada vegada que els veig en un festival. Els pares, les mares, els avis i les àvies, els tiets i les tietes, miren bocabadats com els fills, néts i nebots dansen al so de la música festiva i a tots se’ls cau la baba. M’hi incloc. No paro de fer-los fotos i vídeos com si fossin estrelles de cinema, però, i què més dóna. Què tenen les estrelles de la tele que no tinguin els meus fills, penso. Per mi ho són tot, igual que tots i cadascun d’aquells nens per als seus pares. Quan surten, anem a berenar amb la Lilo, i l’Èric gaudeix, i m’encanta veure’l així. Espero que aquests moments se li quedin gravats igual que a mi se’m van quedar quan tenia cinc anys. Aquests moments són els que ens sostenen, encara que de petits no en siguem conscients.

10 #febrerosinedulcorantes

febrero sin edulcorantes

L’Aina, que és una lluitadora i té força mala llet, agafa la katana del seu germà, que enguany es disfressa de ninja, i la domina com si ho hagués fet tota la vida. Ella es disfressa de Minnie, però ja sabem que l’any següent serà una superheroïna. La tarda de la rua del Carnestoltes se’ns fa una mica llarga, i a ells també, però descobrim que l’Aina sap ballar seguint les passes de les noies de les comparses i riem una bona estona amb el seu domini del cos. Se li mou el tutú d’una banda a l’altra i penso que l’apuntaré a dansa quan sigui més gran. O a judo. Tant hi fa, el que ella decideixi.

11 #febrerosinedulcorantes

febrero sin edulcorantes

És el meu Sant i segueix el carnestoltes. Anem al mercat a remenar i a passejar, però amb una missió encoberta, que executem sense massa esperança: trobar una nina com la de l’Aina. El sol del migdia escalfa i no em puc creure que m’hagi de treure la jaqueta. Em ve l’olor de la primavera, que ja tenim a tocar, i se’m posa la pell de gallina. Mentre passegem, sentim les olors de la fruita fresca i la verdura, i estic de bon humor. A la tarda es tornen a disfressar, i ballen al so de la música festiva, i l’Aina al vespre recorda les llums de les motos de policia que presideixen la rua, perquè em diu: mama, he menjat galetes amb la policia. Ric molt fort i l’abraço. No deixa de sorprendre’m dia a dia.

12 #febrerosinedulcorantes

febrero sin edulcorantes

Torna a ser dilluns i torna a ploure, i començo a pensar que el febrer ens està maleïnt. Avui no hi ha escola, i m’emporto els nens a esmorzar. Estan tranquils, i els ho agraeixo, encara que no entenguin per què. M’escapo a la tarda cap a classe i més tard a natació, i l’Èric ja és a la piscina amb el seu gorro i les seves ulleres, nedant. Me n’adono que ha millorat molt i somric. En sortir de la dutxa, i després de vestir-lo, se m’ocorre preguntar a recepció si han trobat una nina petita. La noia assenteix amb el cap i a mi se’m para el cor. Quan es gira, té la nina a les mans i jo em poso a plorar. Tota la tensió acumulada em sacseja de dalt a baix, i l’Aina s’apropa corrents amb un somriure immens per abraçar la seva nina. Estava a la piscina!, diu. Sí, Aina, estava a la piscina. Alguna cosa dins meu em deia que no estava perduda. Alguna cosa dins meu no quadrava en tot el procés, i ara m’havia donat la raó. Gràcies, instint, per fer-me confiar i no perdre l’esperança.

13 #febrerosinedulcorantes

febrero sin edulcorantes

És dimarts tretze però no ho sembla. Em salto la classe del matí perquè em falten hores, però a la tarda extraiem tota la tensió que portàvem dins i sembla que siguem noves persones. Tots amb les nostres motxilles, tots amb les nostres càrregues. Ens diu que hem d’identificar les nostres emocions, una vegada més, però són tan etèries que les paraules no surten del tot com voldríem. Arribo a casa relaxada, en calma, però amb el cos actiu i receptiva. Recordo que he de tornar al ioga, i ho faig una prioritat a l’agenda. L’Aina dorm bé amb la seva nina, l’abraça i la tapa sota les mantes.

14 #febrerosinedulcorantes

febrero sin edulcorantes

És l’aniversari de la Laura i penso en ella tot el dia, recordant-me que l’he de felicitar. Em pregunto si avui naixerà la petita; diuen que els bebés es coordinen amb les mares els dies dels seus aniversaris. Tenim visita al neuròleg després d’un any i la notícia que ens dóna em colpeja. Tornen els vells fantasmes. En algun lloc dins meu, sé que l’Aina està bé, igual que sabia que la nina tornaria. En algun lloc, no sé on, alguna cosa em diu que ens en sortirem d’aquesta una vegada més, però el nus a la panxa em pesa i em retorça per dins. Al final del dia, oblido felicitar la Laura.

15 #febrerosinedulcorantes

febrero sin edulcorantes

Estem a meitat de mes i mai havia tingut tantes ganes que acabés el febrer. Observo l’Èric i l’Aina i admiro la seva despreocupació, i em pregunto en quin moment abandonem aquesta radiant felicitat innata. Si madurar significa patir, no cal que madurin mai.

Totes les fotos #febrerosinedulcorantes 2018 aquí i a instagram @foreignroads.

SaveSave

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s