gener

Miro aquesta pantalla tan blanca i m’adono que és això. Això és el que em ve al cap quan penso en el gener. Blanc. També grisós, amb algun matís de color, però bàsicament blanc. Serà pel cel, aquell cel dens dels dies d’hivern, dels dies de neu, núvols i temperatures vora els zero. Serà per l’angoixa, l’apatia pròpia d’aquest mes, les poques sensacions que el gener em desperta. He parlat mil i una vegades de com em costa de passar, d’engolir, d’empènyer aquests dies d’hivern un rere l’altre.

El gener ja s’ha acabat i, per fi, ve el febrer. Els dos pitjors mesos de l’any. Subjectiu, és clar. Sempre hi ha amants de l’hivern; són per tot arreu, a les muntanyes, lliscant per la neu, passejant pel carrer, amagats al sofà de casa sota una manta, gaudint del fred de fora i de l’escalfor de dins. Jo no sóc amant de l’hivern. Jo l’odio. Odio posar-me una capa, una altra, una altra i encara una altra. Odio posar-me mitjons de llana i guants i bufanda i abric, i odio semblar un robot. Odio vestir l’Èric encara amb més capes que jo, no fos cas. Odio la meva mala circulació i els meus dits erts i el meu nas vermell i els meus ulls plorosos. Jo sóc d’estiu. De ple estiu. De xafogor, de sal marina i olor de platja, d’onades i d’aigua clara, de calor i vestits prims i sandàlies i pigues a la cara.

L’hivern és nostàlgic. Nostàlgia per aquell dies, que ben segur arribaran, i que quan són aquí diem: maleït estiu, que arribi l’hivern. Per sort, sempre hi ha llums de colors en mig d’aquesta apatia blanca.

De vegades em plantejo reptes que duren dos dies. Cada any, faig (com a mínim!) una fotografia a la setmana a l’Èric amb la càmera, la bona, no la del mòbil. I aquí estan les cinc primeres, les de gener.

001_DSC_2304_resize

002_DSC_2371_resize

003_DSC_2496_resize

004_DSC_2530_resize

005_DSC_2582_resize

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s